zondag 15 september 2013

Beste Emile Roemer,


Dankjewel dat je zojuist in Wakker Nederland de nietstemmer ter sprake bracht.

't Schijnt dat de Socialistiese Partij van de democratische partijen dicht(st?) bij de nietstemmers staat, in die zin dat veel mensen die meestal gaan nietstemmen, enOf zwevende kiezers, af en toe/vaak toch verleid worden om S.P. te gaan stemmen.

Ben actief geweest in Occupy Nijmegen en sindsdien zie ik anarchie in een organische organisatie als een prettige "(niet)vorm" van samenleven. Wellicht een vage zin. Hiervòòr schreef ik "ⒶⒶntekeningen" voor een blog over anarchie, die misschien verhelderend kunnen werken.

Vraag aan jou:
Zou de S.P. (landelijk) ruimte kunnen en willen bieden voor bijeenkomsten van mensen die willen samenkomen om samen na te denken en spreken over samenleven, die durven en wensen te denken, kijken en spreken búíten de grenzen van de democratie?

Ik vraag dus of de democratische partij S.P. haar deuren wil openen voor "nietstemmers, anarchisten, heremiten &/c.", zonder hen over te willen halen om wèl te gaan stemmen binnen dit zogenaamd democratische systeem dat nederland tot nog toe hanteert en regeert.

Met als doel: ons samenleven -en hierover nadenken en dit vorm geven.
Omdat fijn samenleven (uit)ei[nd/g]e(n)lijk belangrijker is dan vasthouden aan de huidige bestuursvorm..?

Ben[*2]ieuwd naar je reaxie,

o


pepé: lettermenger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten